Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci
Hivatalos FAQ
Rhomal FAQ

Világ
Lények
Helyszínek

Karakter
Jellem
Fajok
Alaposztályok
Presztízs
Skillek
Backgrounds

Játékmenet
Craftolás

3,5E D&D
Osztályok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék
CommUpdate
DevDiary

Galéria
Screenshots
Concepts
Modellek
Egyebek
Letöltések

2007.07.25. - Kwish

Mask of the Betrayer GameShark interjuhé (070724)

A GameShark készített egy interjuhét Kevin Saunders vezető fejlesztővel - ahogy mondják, néhány belső információval. Hát, szerintem meg nem. No új infó.

GameShark: Mielőtt belekezdenénk a játék boncolgatásába, elárulnád, hogy mi a kiegészítő ajánlott szintje? Automatikusan megnöveli a játék azoknak a karaktereknek a szintjét, akik nem elég erősek a kiegészítőhöz?
Kevin: A Mask of the Betrayer felemeli a karakterek szintjét a 18 szintre (feltételezve, hogy nem valami olyan fajjal játszotok, ahol szintmódosítás is van), ha még esetleg nem tartanátok ott. Ha meg egy új karaktert hoztok létre, akkor a 18 szintre kerültök, úgyhogy nem kell aggódni.

GameShark: Mi az elérhető maximális szint, amit el lehet érni? Van esetleg valami korlátozás?
Kevin: A Mask of the Betrayer a 30 szintig támogatja a karakter fejlődést, bár ennél egy kissé alacsonyabban fejezhetitek majd be a kampányt.

GameShark: A Mask of the Betrayer új fajokat és alfajokat is visz a játékba. Röviden mondanál arról valamit, hogy mire számíthatunk?
Kevin: Hat alfaj kerül a játékba, melyek közé négy genasi típus tartozik. Bekerül a játékba két alaposztály és öt presztízsosztály. Engem leginkább a Spirit Shaman (Szellemsámán) és a Red Wizard of Thay (Thay Vörös Varázslója) izgat, mármint hogy miként passzolnak a játék történetébe és hátterébe, környezetébe.

GameShark: Mennyire lesz a kiegészítőben kulcsfontosságú a befolyás rendszer? Módosították valamilyen módon?
Kevin: Úgy vélem végrehajtottunk néhány nagyobb módosítást a befolyás rendszeren. Először is a társaid (és természetesen a főkarakter is) különféle előnyökhöz juthat a magas befolyás eredményeképp. Másodsorban ha a befolyás elég alacsony szintre csökken, akkor a társak sokkal hihetőbben, valóságosabban viselkednek, és faképnél hagyják a főhőst. Aztán nagyon sok energiát öltünk abba, hogy finomítsuk azt, ahogy a befolyás működik a társak esetében. Például a befolyás növekedése / csökkenése sokkal természetesebb lesz, és sokkal jobban megfelel majd a karakterek személyiségének és céljainak. A játék elejétől eltekintve egyetlen társra sem lesz szükség, és azok a játékosok, akik nem kedvelik a társakat, akár egyedül is kalandozhatnak, ha épp úgy szeretnék. Szóval ha nem akartok foglalkozni a befolyással, akkor nem is kell, teljesen opcionális a dolog. No persze ha a történet érdekel benneteket, akkor feltehetőleg úgy találjátok, hogy a társak igen sokat adnak hozzá.

GameShark: A mod közösség kulcsszerepet játszik a játék sikerében. A kiegészítő ad valamit a mod készítőknek is?
Kevin: Számtalan kisebb fejlesztéssel egészítettük ki a játékot, hogy a közösség és a magunk számára is gyorsabbá tegyük a tartalmak készítését. Az egyik legnagyobb fejlesztés a területi elemkészlet cserélhetősége. Elkészíthetitek pl. a barlang textúrák saját változatait és aztán egy pillanat alatt módosíthatjátok úgy a barlangokat, hogy a saját, új textúrákat használja. A Mask of the Betrayer néhány területét ezzel a módszerrel hoztuk létre. A nagyobb fejlesztések közé tartozik még a Terrain Undo ("területváltoztatások visszacsinálása") és a Creature Appearance Wizard (a lények megjelenítését lehet könnyen módosítani).

GameShark: Bekerül a kiegészítőbe valamilyen felhasználók által létrehozott tartalom?
Kevin: Elég sok közösség által készített fejlesztést betettünk már az NWN2 frissítéseibe: rpgplayer1 varázslat javításait; evenflw AI feljesztését; és Zarathustra bejárható terület ("walkmesh") segítőjét. Elég nagy kihívást jelent a közösség készítette tartalmak (küldetések, NPCk) beépítése. Ennek az az oka, hogy azt akartuk, a kiegészítő konzisztensnek tűnjön, és hogy minden jól működjön együtt. Ezt a konzisztenciát már úgyis igen komoly feladat elérni, hogy több fejlesztő dolgozik ugyanabban az irodában, hát még akkor, ha megpróbáljuk beépíteni a különböző, közösségből érkezett ötleteket.

GameShark: A Mask of the Betrayer egy teljesen új kampányt kínál, mennyi ideig tart majd a legtöbb játékosnak, hogy végigvigye?
Kevin: Eredetileg 15-20 órányi játékidőt céloztunk be, mivel egy nagyon jól kidolgozott játékot szerettünk volna létrehozni, és úgy éreztük, hogy a minőség fontosabb, mint a mennyiség. Ugyanakkor az elmúlt időszakban csak egyetlen fejlesztő fejezte be a teljes játékot harminc óra alatt, így azt hiszem, sokkal több tartalmat hoztunk létre, mint amennyit gondoltunk. Szóval a kiegészítő valahol az eredeti játék fele-harmada között lehet.

GameShark: Az eredeti játéknak nem tett jót, hogy a megjelenésekor jónéhány frusztráló hiba is volt benne. Mennyi erőfeszítést tettetek annak érdekében, hogy a kiegészítőben a lehető legkevesebb hiba legyen?
Kevin: Valamikor június elején értük el azt, hogy teljesen végigjátszottuk a játékot, ami azt jelenti, hogy azóta csak finomítgatjuk a dolgokat. Volt időnk arra is, hogy nagyon sok kisebb, NWN2-ből eredő hibát kijavítsunk. Nem igazán nyúltunk az eredeti kampányhoz, de nagyon sok játékmenet kérdést, problémát megoldottunk. Meg aztán nagyon sok időt töltöttünk el a játék optimalizálásával is a megjelenés óta, így a teljesítmény is fejlődött.

GameShark: Véleményed szerint melyik jellemzőt fogják a leginkább szeretni a rajongók?
Kevin: Kétségkívül a Mask of the Betrayer rendelkezik a legerősebb történettel és karakterekkel a Neverwinter Nights játékok történetében. Ezzel nem azt mondom, hogy a korábbi játékok története és karakterei nem voltak nagyszerűek, csak egyszerűen úgy érzem, hogy most igazán túlteljesítettük magunkat. (És ez nem az én történetem, nem az én karaktereim - az elismerés kreatív vezetőnknek, George Ziets-nek; modul tervezőinknek, Jeff Husges-nek, Eric Fenstermaker-nek és Tony Evans-nak szól, valamint a társak íróinak, kidolgozóinak: Matt MacLean-nek és Chris Avellone-nak.)

GameShark: Köszönjük a ránk szánt időt, Kevin.
Kevin: Öröm vót.

Szerző: Gordon Edward
Forrás: GameShark.com - Mask of the Betrayer interview




Frissebb kapcsolódó cikkek:

2007.07.30. - Mask of the Betrayer interjuhé a GameSpot-tól (070725)
2007.08.14. - Mask of the Betrayer interjuhé az IGN RPGVaultról #1 (070810)
2007.08.16. - Mask of the Betrayer interjuhé az IGN RPGVaultról #2 (070814)
2007.08.19. - Mask of the Betrayer interjuhé az ingame.de oldalról (070816)
2007.08.29. - Mask of the Betrayer chatlog a WarCrytól (070827)

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2007.07.12. - Mask of the Betrayer IGN interjuhé (070705)
2007.06.13. - Mask of the Betrayer CVG interjuhé (070611)
2007.06.11. - Mask of the Betrayer FiringSquad interjuhé (070608)
2007.05.30. - Mask of the Betrayer Eurogamer interjuhé szemezgetés (070528)
2007.05.02. - Mask of the Betrayer interjuhé a GameSpot-tól


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása