Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci
Hivatalos FAQ
Rhomal FAQ

Világ
Lények
Helyszínek

Karakter
Jellem
Fajok
Alaposztályok
Presztízs
Skillek
Backgrounds

Játékmenet
Craftolás

3,5E D&D
Osztályok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék
CommUpdate
DevDiary

Galéria
Screenshots
Concepts
Modellek
Egyebek
Letöltések

2007.07.17. - Kwish

Community Update - Genasi infók

Egy korábbi közösségi blogos cuccban bemutatásra került néhány szóban a Mask of the Betrayer kiegészítőben megjelenő új faj, a genasi.

Játékos fajként a szabálykönyvekben az alábbi meghatározás olvasható: A genasi az elemekhez-kapcsolódó lényektől ered (ilyen lények például az efreet, a dao, a dzsinn, a jann és a marid). A genasik legtöbbjének már nincs közvetlen kapcsolata elemi ősével, de viselik örökségük szemmel látható jeleit. A genasik nagyon büszkék egyedi és megkülönböztető tulajdonságaikra és képességeikre.

Air Genasi - Légi genasi
A légi genasik az ég, a szél és a világ összes levegője örököseként tekintenek magukra. Nagyjából embernek látszanak, csak egy-két szokatlan tulajdonság tükrözi elemi-természetüket, mint például hajuk, vagy bőrük kékes színe; vagy a könnyű kis szellő, ami mindenhová elkíséri őket; vagy húsuk hűs érintése. A légi genasik rendelkeznek a sötétben látás (darkvision) képességgel és bonuszt kapnak ügyesség (DEX) és intelligencia (INT) értékeikre, ugyanakkor negatív módosítót szenvednek el a bölcsesség (WIS) és karizma (CHA) értékeikre.

Earth Genasi – Föld genasi
A föld genasik lassan cselekszenek, nehézkesen gondolkoznak és kitartóan haladnak útjukon. Többnyire embernek látszanak, de van egy-két olyan tulajdonságuk, ami elemi természetüket tükrözi, mint például a földszerű bőr; a durva arcvonások; és szemük, melynek olyan sötét pillantása, mint egy fekete verem. A föld genasik rendelkeznek a sötétben látás (darkvision) képességgel és bonuszt kapnak erő (STR) és állóképesség (CON) értékeikre, ugyanakkor negatív módosítót szenvednek el a bölcsesség (WIS) és karizma (CHA) értékeikre.

Fire Genasi – Tűz genasi
A tűz genasik igazán forróvérűek, gyorsan dühbe gurulnak, büszkék és nem félnek cselekedni. Többnyire embernek látszanak, de van egy-két olyan tulajdonságuk, ami elemi természetüket tükrözi, mint például az égett szén színű bőrük; vörös hajuk, mely úgy hullámzik, mint a lángok; vagy a szemük, mely parázslik, ha a genasi dühbe gurul. A tűz genasik rendelkeznek a sötétben látás (darkvision) képességgel és bonuszt kapnak intelligencia (INT) értékükre, ugyanakkor negatív módosítót szenvednek el a karizma (CHA) értékükre.

Water Genasi - Víz genasi
A víz genasik türelmesek és lassan változnak, azt preferálják, hogy az ellenállás lassan elkopik, viszont extrém helyzetben igen erőszakosak is lehetnek. Nagyjából embernek látszanak, csak egy-két szokatlan tulajdonság tükrözi elemi-természetüket, mint például könnyen pikkelyezett bőr; a nyirkos hús; a zöldes-kék bőr vagy haj; valamint a víz alatt hullámzó hajkorona. A víz genasik rendelkeznek a sötétben látás (darkvision) képességgel és bonuszt kapnak az állóképesség (CON) értékükre, ugyanakkor negatív módosítót szenvednek el a karizma (CHA) értékükre.




Korábbi kapcsolódó cikkek:

2007.06.23. - Community update az Obsidiantól (070620)
2007.06.08. - Mask of the Betrayer CU#3
2007.05.21. - Mask of the Betrayer community update #2
2007.05.10. - Mask of the Betrayer community update #1


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása