Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci
Hivatalos FAQ
Rhomal FAQ

Világ
Lények
Helyszínek

Karakter
Jellem
Fajok
Alaposztályok
Presztízs
Skillek
Backgrounds

Játékmenet
Craftolás

3,5E D&D
Osztályok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék
CommUpdate
DevDiary

Galéria
Screenshots
Concepts
Modellek
Egyebek
Letöltések

2007.02.08. - Kwish

Fejlesztői chat-log (Thieves-Guild.net)

A Thieves-Guild.net oldalon megjelent egy fejlesztői chat-log. Hát, olyan, mint a chatek :) sok szó, kevés lényeg. Vagy valami ilyesmi. Aminek esetleg van információtartalma... (bocs, azok nem mentek át a szűrőn, hogy a játék melyik részét tartják a legjobbnak, meg van-e állás lehetőség az Obsidiannal... )

  • A PWCk terítését megkönnyítő "autoupdater"-ről még nem tudnak sokat mondani, valamelyik jövőbeni patchbe szeretnék betenni, de még nem a következő 1.05 verzióba. Az 1.05 esetében a szerverekre vonatkozóan már lesz egy URL, ami megmutatja az adott oldal honlapját, ahonnan a PWC fájlt le lehet tölteni. De ez csak egy átmeneti lépés, ennél sokkal komolyabb változásokat terveznek.
  • Tudatában vannak az üléssel kapcsolatos problémának (eltérő magasságú fajok leülése székekre, padokra), meg hogy multiban ez mennyire nem passzol össze, de nem tudnak pontos időpontot mondani a javítására.
  • Bár még nem volt hivatalos bejelentés a kiadó részéről a kiegészítőre vonatkozóan, ez nem jelenti azt, hogy nem dolgoznak valamin.
  • Feltehetőleg nem lesz olyan külön opció az eszköztárban, ami az egyes featek kikapcsolását lehetővé teszi (a kérdező szerint, bizonyos képességek túlságosan kiegyensúlyozatlanná teszik a játékot). Ugyanakkor szeretnék annak a lehetőségét megteremteni, hogy egyedi feats.2da fájlt lehessen használni a karaktereknél, melyekből aztán hiányozhatnak a kérdéses featek.
  • Nem tudtak arra mit mondani, hogy lesz-e olyan lehetőség, mellyel meg lehet szüntetni a placeablek átlátszóságát (mert ez ugye eleve lehetetlenné teszi, hogy pl. a karakterek elbújjanak a falak, tereptárgyak mögött).
  • Nem feleltek arra, hogy átköltözik-e a fórum a BioWare oldaláról... viszont említést tettek valami blog site héten várható indulásáról, melyen több kérdésre is választ adnak majd, meg lesz néhány naccerű technikai infómorzsa.
  • Az AI-t lényegesen fejleszteni szeretnék, ezek a változások már az 1.05 patch részei lesznek, mind a társak, mind az ellenfelek/szörnyek AI-je javulni fog. Később még ehhez hozzátették, hogy az AI fejlesztések listája igazán impresszív.
  • Ötletük sincs arról, hogy a játékot átalakítják-e mmorpg világgá, ez a WotC döntésén múlik. Ők inkább azt célozzák meg, hogy egy szuper eszköztárat hozzanak létre, mellyel a játékosok a saját világaikat hozhatják létre.

Forrás: The Rogues Roost - Chat Session Logs