Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők

Karakter
Alapstat
Tárgyak

Mastery
Earth

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjúk
Blog
IT Preview
IT Interjúk
IT DevD
IT DevG

2007.01.30. - Kwish

TQ Vault interjuhé

A TQ Vault "leült" beszélgetni Michael Fitch-el, az Immortal Throne projekt kreatív management igazgatójával (bármit is jelentsen ez a cím). A téma leginkább akörül forog, hogy milyen módon kapcsolódik össze az eredeti játék és az új, mennyire lesznek használhatóak a karakterek, ésatöbbi.

TQV: A fejlesztői naplóban említésre került, hogy a karakterek szintkorlátja 75-re nő. Ez azt jelenti, hogy a játékosok továbbvihetik az eredeti Titan Quest karaktereiket?
MF: Persze. A játékosaink nagyon sok időt és energiát öltek a karaktereik fejlesztésébe, s azt akartuk, hogy onnan folytathassák a játékot, ahol abbahagyták, még akkor is, ha elérték az eredeti szinthatárt. A játékosok nemcsak egy új, felfedezésre váró részt kapnak a Titan Quest világából - a célunk az volt, hogy mindenféle módon díjazzuk a további erőfeszítéseiket.

TQV: Lesz arra lehetősége a játékosoknak, hogy módosítsák az eredeti játékban létrehozott karaktereiket, annak érdekében, hogy kihasználhassák az új skilleket?
MF: Hát - épp úgy, mint az eredeti játékba - minden skill ággal (mastery) kapcsolatos döntés végleges, így már nem dönthettek úgy, hogy egy kész karakterhez hozzáadjátok egy korábbi skill mastery helyett az álom skill ágat. Ugyanakkor elég nagy számban lesznek olyan új skillek, melyeket a tárgyakhoz kapcsoltunk (különösen az artifactokhoz), s ezek új lehetőségeket és stratégiákat kínálnak a játékosoknak.

TQV: Említettétek, hogy lesz néhány olyan új szörny típus, amelyekre a ritkább kincsek miatt érdemes vadászni. Lesznek olyan szörnyek, melyeket nehéz lesz megtalálni, vagy véletlenszerűen tűnnek fel, esetleg mindig ritka zsákmányt cipelnek magukkal (vagy e három dolognak valamiféle kombinációja várható)?
MF: Igen is, meg nem is. Az általános, szimpla szörnyek esetében a játék ugyanazt a proxy rendszert használja, amit már mindenki ismerhet a világ szerkesztőnkből; szóval van egy alapszintű véletlengenerálás, és a mátrixon belül néhány szörny egyértelműen ritkább, mint a többi. Lesz néhány olyan szörny is, melyeket egy kicsivel nehezebb megtalálni, s ezek jóval gyakrabban tűnnek fel a főcsapástól távolabbi területeken. De ahol ezek a dolgok igazán összeállnak, azok az új küldetések, melyek igazán távoli és fő útvonalból kieső helyekre vezetnek el, ahol egyedi ellenfelekkel szállhattok szembe és új, jelentősebb zsákmány lesz a jutalmatok.

TQV: Elkezdhető az Immortal Throne egy első szintű karakterrel?
MF: Hát persze. Arra számítunk, hogy nagyon sok ember ki szeretné próbálni az új álom skillágat, és a már létező skill masterykkel alkotott kombinációit, így szépen felülvizsgáltunk mindent a játék elejétől fogva. A karavánt például már megtaláljátok Helosban is. A scrollok és az artifactok is hozzáférhetőek lesznek már Görögországban, de egy új karakternek feltehetőleg egy kis időbe telik, mire megszerzi az ezek használatához szükséges aranyat és alkotóelemeket. No persze mindig adhattok az új karaktereiteknek a régiektől néhány jó cuccot a karaván kezelőfelületen keresztül, így az új karaktereknek feltehetőleg könnyebb dolguk lesz, mint korábban.

TQV: A közösség milyen észrevételeit vettétek figyelembe az Immortal Throne elkészítésekor?
MF: Már az eredeti Titan Quest kiadását megelőzően is sok infót összegyűjtöttünk a fórumokról. Figyelembe vettük a közösségből érkező kéréseket, de ezt láthatjátok is az új jellemzőkön. Például most már lesz egy auto-leválogató gomb a karakterek inventoryjához - amit elég gyakran kértek. A játékosok szerettek volna egy olyan eszközt, mellyel egyszerűbben átadhatják egymásnak a tárgyakat - így bekerültek a karavánok. Jobb browsolást kértek, így új dolgokat tettünk a multiplayer kezelőjébe, ideértve azt, hogy most már tudtok a szerver nyelve alapján csoportosítani, információkat kaptok a karakterekről a csatlakozás előtt, s alkalmazhatjátok az auto-party funkciót mindenki számára, aki csatlakozik a játékotokhoz. A mod közösség azt kérte, hogy módosíthassák az eredeti kampány fájlait, így ezeket is megnyitottuk előttük.
Szóval a közösségi visszajelzések alapján végrehajtott fejlesztések listája túl hosszú ahhoz, hogy részletesen felsoroljuk. Nem tudtunk mindent beépíteni - van egy hosszú, hosszú listánk a jövőbeni változtatásokhoz is - de a lehetőségeinkhez mérten megpróbáltunk a legjobban megfelelni a közösség igényeinek.

TQV: Bármilyen karakter használhatja a varázstekercseket?
MF: Igen. Ezek hatása igen változatos képet mutat, így biztos lesznek köztük olyanok, melyek egyik, vagy másik karakter-típushoz jobban passzolnak, de maguk a tekercsek nem osztály-függőek, mint ahogy a bájitalok sem.

TQV: Kiválasztható a dream masteryt második skill ágnak, ha eddig egyetlen skill ágra specializált karakterrel játszott valaki?
MF: Naná. Én többek között azért is szeretem az álom skillágat, mert bármilyen karakter típushoz hozzápasszintható. Ha mágiára koncetráltok, akkor ott vannak az ún. révületek (trance), melyek megnövelik az energia regenerációs rátáját; van néhány nagyon jó passzív védelmi lehetőség; fel lehet turbózni a fizikai sebzést és a védelmet; és a fantom csapás (phantom strike) skill nagyon jó arra, hogy a játékos elsöpörje, szétrobbantsa az íjászok és varázslók halálos csoportjait. Ha távolsági fegyverekre specializált karakterrel játszotok, akkor most már sokkal jobban tudjátok majd kezelni az ellenséges tömeget a bénító hatásokkal és az új altatás (sleep) skillel, meg aztán képesek lesztek visszaverni a sebzést a támadóra, vagy akkor tudjátok őket sebezni, ha a közeletekbe érnek. Nagyon keményen dolgoztunk ezen a skill ágon, hogy biztosak legyünk abban, mindenkit érdekelnek majd az új lehetőségek - és azt hiszem, a csapatunk iszonyatosan jó munkát végzett ezen a területen.

TQV: Tudnál részleteket mondani az 1.30 patchről, ami az Immortal Throne-nal együtt várható?
MF: Az 1.30 leginkább arról szól, hogy megteremtsük a kompatibilitást azokkal a dolgokkal, melyeket felülvizsgáltunk az Immortal Throne fejlesztése során. Lesz benne még néhány hiba javítás, melyekről csakhamar megtesszük az új bejelentést, de igazából tényleg arról szól a dolog, hogy ha upgradeltetek az Immortal Thronenal, akkor még mindig játszhassatok az eredeti Titan Quest karaktereitekkel együtt azokkal a barátaitokkal, akiknek még nincs meg a kiegészítő.

TQV: Meg kell vásárolni az eredeti játékot, meg a kiegészítőt is az új tartalom eléréséhez?
MF: Mindkét játéknak meg kell lennie.

TQV: Az elmúlt időszakban nagyon sok új információ megjelent az Immortal Throneról. Szeretnél még ezekhez valamit hozzátenni?
MF: Óh, hát hol is kezdjem. Szinte már azóta ezen dolgozunk, hogy az eredeti játék megjelent, s olyan sok dolog került bele, hogy teljesen még nem igazán beszélhettük át a dolgokat senkivel.
Először is, az új környezet igazán fantasztikus, nemcsak a megjelenése jó, hanem igazán nagyszerűen sikerült életre kelteni a dolgokat. Az alvilág új elképzelése hihetetlenül élénk és teli van meglepetésekkel.
A küldetéseket készítő csapat is hatalmas teljesítményt mutatott fel, nemcsak nagy számban készítettek el új küldetéseket, de ezek némelyikének kidolgozottsága és változatossága igazán komoly lépés a franchise életében.
Vannak még kisebb finomságok is, mint például hogy a karaktered lábnyomokat hagy a tengerparton, vagy ott vannak a dinamikus tárgyak animációi, a történet fordulatai, melyek folyamatosan bontakoznak ki, ahogy haladsz előre a világban.
Most végezzük a végső simításokat a játékon, s alig várjuk, hogy a közösség mit szól a változásokhoz...

Forrás: Immortal Throne Director of Creative Management Interview




Frissebb kapcsolódó cikkek:

2007.02.23. - FiringSquad interjuhé

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2007.01.28. - Gamebanshee interjuhé


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása