Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci
Hivatalos FAQ
Rhomal FAQ

Világ
Lények
Helyszínek

Karakter
Jellem
Fajok
Alaposztályok
Presztízs
Skillek
Backgrounds

Játékmenet
Craftolás

3,5E D&D
Osztályok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék
CommUpdate
DevDiary

Galéria
Screenshots
Concepts
Modellek
Egyebek
Letöltések

2006.12.04. - Kwish

Hivatalos interjuhé a támogatásról (szemezgetés)

Az NWVault lehozott egy "hivatalos" interjuhét az Atari (Jon Galloway, senior producer) és az Obsidian (Darren Monahan, executive producer) képviselőivel, arról, hogy miként is képzelik el a játék támogatását (tekintettel a korábbi aggodalmakra és arra, hogy az Atari pénzügyileg beborulós). Lényeg, nem minden kérdés-felelet, és egyedi stílus elemekkel fűszerezem (nem mindig a válaszadó a bunkó ;) ). Inkább amolyan PR duma, nagy biztatásokkal...

  • Az NWN támogatást azért adták fel (de igazából nem is!), mert az NWN2 fejlesztése és gyártása igen komoly feladat, s mert a folytatás kiadása volt a legjobb a közösség és a márkanév számára. Eccerűen nem éri meg egy négy éves játék pátyolgatása.
  • Az Atari örül, hogy még készülnek színvonalas cuccok az NWN-re (ezért segítettek végül a WCoC modul megjelenésén is), de pénzügyi szempontból meg kell húzniuk a határvonalat, hogy meddig támogatják a játékokat.
  • Nem az NWN1 támogatásáról beszélnek az Atarinál, hanem a Neverwinter franchise továbbviteléről, illetve a közösség és a modkészítők támogatásáról. Ennek egyik eleme volt pl. hogy a script nyelvet megtartották nagyjából ugyanolyannak, és az NWN1-ből olyan sok minden átvihető az NWN2-be.
  • Mind az Atari, mind az Obsidian terve az, hogy támogatják az NWN2t és a közösséget is. Tudják, hogy szükség van a támogatásra, s hogy valahogy kezeljék a közösség erőfeszítéseit. A hivatalos NWN2 fórum marad ott ahol van. Az Atari és az Obsidian tagjai, illetve a közösség menedzserek is aktívak maradnak a fórumon.
  • A jövőre vonatkozó terveikben szerepel néhány patch és új tartalom is. Az első patch már egyébként is elkészült, s új tartalom is volt benne, a DM kliens (többek között). (aha, mer az új, télleg)
  • Az Obsidiannál már beszélgettek arról, hogy kiadják azokat a cuccokat (eszközök, dokumentáció) is, melyekkel ők maguk dolgoztak. Még ez nem biztos, de sokat dumálnak róla, s a közeljövőben több infó lesz a dologról. A következő hetekben több technikai információt adnak ki a közösségnek, ideértve az új script dokumentációt (érdemes csekkolni a hivatalos fórumot)
  • A hivatalos oldal a közeljövőben átesik némi változáson. Eddig inkább marketing oldal volt, de most inkább a közösség (meg az információk) igényeinek megfelelően szeretnék átszabni.
  • Pénzügyileg a Neverwinter NAGYON jól megy, és az egyik legjobb játéknak tekintik az értékelések. Az Atari tervei szerint teljességgel támogatja a címet.

Forrás: Official Atari/Obsidian Interview - (Support for NWN/NNW2)