Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci
Hivatalos FAQ
Rhomal FAQ

Világ
Lények
Helyszínek

Karakter
Jellem
Fajok
Alaposztályok
Presztízs
Skillek
Backgrounds

Játékmenet
Craftolás

3,5E D&D
Osztályok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék
CommUpdate
DevDiary

Galéria
Screenshots
Concepts
Modellek
Egyebek
Letöltések

Neverwinter Nine (Neverwinteri Kilencek)

A Neverwinteri Kilencek egy zártkörű testőrség részei, akik magát Lord Nashert védik (és szélesebb értelemben véve így Neverwintert is). A Neverwinteri Kilencek önzetlen vigyázók, akik egyenlő mértékű összpontosítással és dühvel reagálnak a veszélyre, s elég hatalommal rendelkeznek ahhoz, hogy megvédjenek másokat a bajtól.

Noha a posztjuk alapján testőrök, a Neverwinteri Kilencek képességei nem teljesen védekező jellegűek; arra képezték ki őket, hogy öljenek gyorsan, nem pedig arra, hogy hosszú ideig elviseljék a támadásokat, míg az erősítés megérkezik. A Kilencek tagjai az élet minden területéről kikerülhetnek, habár a munka leginkább a harcosokhoz, vándorokhoz, lovagokhoz, kalandorokhoz és szerzetesekhez passzol, akikben megvan a szükséges elegye a katonás vitézségnek és a harci reflexeknek.
Egy karakter maximum 5 szintet érhet el a Neverwinteri Kilencek presztízs osztályban.


KÖVETELMÉNYEK, FELTÉTELEK
BAB +6
Speciális Tagja a Neverwinteri Kilenceknek

OSZTÁLY-JELLEMZŐK
Életpont d8
BAB Magas
Magas mentők Reflex, Akaraterő
Fegyver jártasság Nincs
Páncél használat Nincs
Skill pontok 4 + INT módosító
Osztály skillek Összpontosítás (Concentration), Alkímia (Craft Alchemy), Páncélkészítés (Craft Armor), Csapdakészítés (Craft Trap), Fegyverkészítés (Craft Weapon), Diplomácia (Diplomacy), Gyógyítás (Heal), Megfélemlítés (Intimidate), Hallgatózás (Listen), Műveltség (Lore), Keresés (Search), Észlelés (Spot), és Hárítás (Parry).
Védelmező Aura
Protective Aura
Az első szinten a Kilencek tagja kap egy aurát, ami +2 módosítót biztosít minden mentő dobásukhoz, +1 eltérítés módosítót minden szövetségesük AC-hez 10 lábnyi körzetben. (Ez a módosító NEM vonatkozik a Kilencek tagjára, csupán a szövetségeseikre). A negyedik szinten ez a módosító +3-ra növekszik a mentődobások esetében, +2 eltérítés módosítóra és a védelem körzete kiterjed 15 lábnyira.

A Lord Védelmezése
Guarding the Lord
A harmadik szinttől kezdve, a Kilencek tgaja képes megvédeni 30 lábon belül egy kiválasztott szövetségest. Ez a védelem úgy működik, mintha egy mások védelmezése varázslatot használnának a Kilencek tagja karakterének szintjén. A hatása annyiban tér el a varázslat hatásától, hogy a célpont csupán 30% sebzést kell elviseljen (az 50% helyett), és a Kilencek tagja a kiinduló sebzés felét szenvedi el lefelé kerekítve (a fennmaradó összeg helyett). Ez a képesség naponta háromszor használható.
Frenetikus Reakciók
Frantic Reactions
A harmadik szinttől kezdődően a Kilencek tagja képes átszáguldani a csatamezőn és legyőzni azt az ellenséget, aki szövetségeseit szorongatja. Ez gyakorlatilag +10% növekedést jelent a mozgási sebességben; +2 AC bonuszt a mozgást megszakító támadásokkal szemben és +2d6 orvtámadás sebzést.
Teljes Roham
All-Out Assault
Az ötödik szinten a Kilencek tagja képes egy körön keresztül koncentrálni és így fókuszálni erejét, s ennek köszönhetően a közelharci támadása a következő három körön át lehető legnagyobb (maximális) sebzést fogja okozni. Ugyanakkor mindegyik kör végén a Kilencek tagja 10 pontnyi sebzést szenved el a hihetetlen igénybevételtől. Ez a képesség naponta egyszer használható.


Fordította: Steve_Sum (MegaTHX!)

Fordította / írta: Kwish
2006.11.18.


Frissebb kapcsolódó cikkek:

2007.09.04. - Invisible Blade (Láthatatlan Penge) MotB
2007.09.09. - Arcane Scholar of Candlekeep (Candlekeepi Arkane Tudós) MotB
2007.09.16. - Sacred Fist (Szent Ököl) MotB
2007.09.27. - Stormlord (Viharlord) MotB
2007.09.28. - Red Wizard (Vörös varázsló) MotB

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2006.11.17. - Shadow Thief of Amn (Amn Árnytolvaja)
2006.11.17. - Dwarfen Defender (Törpe védelmező)
2006.11.17. - Eldritch Knight (Rejtelmes lovag)
2006.11.17. - Duelist (Párbajozó)
2006.11.17. - Frenzied Berserker (Őrjöngő Berserker)


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása