Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci
Hivatalos FAQ
Rhomal FAQ

Világ
Lények
Helyszínek

Karakter
Jellem
Fajok
Alaposztályok
Presztízs
Skillek
Backgrounds

Játékmenet
Craftolás

3,5E D&D
Osztályok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék
CommUpdate
DevDiary

Galéria
Screenshots
Concepts
Modellek
Egyebek
Letöltések

War Priest (Harci Pap)

A harci papok indulatos, faragatlan papok, akik a békéért imádkoznak, de a háborúra készülnek. Szilárd akaratuk, erős személyiségük és istenük iránti elkötelezettségük teszi őket félelmetes harcosokká.

A harci papok szakértői a háborúskodásnak és számos olyan képességgel rendelkeznek, amivel képesek összekovácsolni, és védeni szövetségeseiket, miközben halálra rémítik ellenségeiket. Papok, druidák, vándorok és lovagok válhatnak harci papokká, hogy növeljék csapatuk harci képességeit.

KÖVETELMÉNYEK, FELTÉTELEK
BAB +5
Varázshasználat Negyedik szintű isteni varázslatok használatának képessége.
Szakértelmek Diplomácia (Diplomacy) 8 szint, Észlelés (Spot) 5 szint
Képességek Varázslás Harcban (Combat Casting)

OSZTÁLY-JELLEMZŐK
Életpont d10
BAB Magas
Magas mentők Állóképesség
Fegyver jártasság Egyszerű és harci fegyverek
Páncél használat Minden vért (könnyű, közepes és nehéz), valamint minden pajzs (a torony pajzsot is beleértve).
Skill pontok 2 + INT módosító
Osztály skillek Összpontosítás (Concentration), Alkímia (Craft Alchemy), Páncélkészítés (Craft Armor), Fegyverkészítés (Craft Weapon), Diplomácia (Diplomacy), Gyógyítás (Heal), Megfélemlítés (Intimidate), Műveltség (Lore), Hárítás (Parry), Mágiaismeret (Spellcraft), és Provokálás (Taunt)
Isteni Varázshasználat
Divine Spellcasting
A harci pap minden páros számú szint elérésekor elnyer egy új, naponta használható varázslatot; valamint növekszik aktuális varázshasználó szintje (bármilyen varázshasználó szint is biztosította számára a negyedik szintű varázslatokhoz való hozzáférést, mikor harci pappá válik). Ha több kaszt is biztosítja számára a negyedik szintű isteni varázslatokhoz való hozzáférést, akkor a harci pap presztízs osztály első alkalommal történő kiválasztásakor el kell döntenie, hogy melyik varázshasználó kasztot akarja fejleszteni a harci pap szintjeivel a továbbiakban).


Háborús Dicsőség
War Glory
Minden, a harci pap 10 láb sugarú körzetében tartózkodó szövetséges +1 ütés bonuszt kap (bár a maga a harci pap nem kapja meg ezt a módosítót). Minden olyan ellenség, aki ugyanezen területen található, -1 morál levonást kap a mentő dobásaiból és ezt a hatást nem lehet semmi módon kijátszani (csak ha az ellenség elhagyja az adott területet). Ez a hatalom mindig aktív.
Belső Tűz
Inflame Starting
A második szinttől kezdve a harci pap e képességével képes önmagának és minden (egy 40’ sugarú körben tartózkodó) szövetségesének bonuszt biztosítani a félelem elleni mentődobások, valamint az elmebefolyásoló hatásokkal szembeni mentődobásokra öt körön keresztül. A módosító mértéke: +2 / 2. szint; +4 / 4. szint; +6 / 6. szint és +8 / 10. szint.
Rettegés Megszüntetése
Remove Fear
Egy harci pap naponta annyiszor képes használni a Rettegés Megszüntetése varázslatot, ahány szinttel rendelkezik a harci pap presztízs osztályban.
Könnyű sebek tömeges gyógyítása
Mass Cure Light Wounds
A harmadik szint elérésétől kezdve a harci pap naponta egyszer használhatja könnyűsebek tömeges gyógyítása varázst, mint varázslatszerű képességet. E varázslat esetében a varázshasználó szintjének megállapításánál a harci pap szintjét kell figyelembe venni.
Rettegés Aurája
Fear Aura
Az ötödik szinttől kezdődően a harci pap naponta egyszer képes létrehozni egy félelmet sugárzó aurát, ami minden ellenfélre hatással van egy 20’ sugarú távolságon belül. Az ellenségnek sikeres Akaraterő mentődobást kell tennie (DC: 10 + harci pap szintek + CHA módosító) különben a képesség hatása alá kerül.
Fordulópont
Battletide
A hatodik szint elérését követően a harci pap naponta egyszer varázslatszerű képességként használhatja a Fordulópont varázst. E varázslat esetében a varázshasználó szintjének megállapításánál a harci pap szintjét kell figyelembe venni.
Gyorsítás
Haste
A hetedik szinttől kezdődően a harci pap naponta háromszor varázslatszerű képességként használhatja a Gyorsítás varázst. E varázslat esetében a varázshasználó szintjének megállapításánál a harci pap szintjét kell figyelembe venni.
Tömeges Gyógyítás
Mass Heal
A kilencedik szinttől kezdődően a harci pap naponta egyszer varázslatszerű képességként használhatja a Tömeges gyógyítás varázst. E varázslat esetében a varázshasználó szintjének megállapításánál a harci pap szintjét kell figyelembe venni.
Kérlelhetetlen Ellenfél
Implacable Foe
A tizedik szint elérése után a harci pap naponta egyszer képes +20 életerőpontot adományozni minden olyan szövetségesének, aki egy 30’ sugarú körzetben tartózkodik (bár a képesség magára a harci papra nem hat). A képesség használta tíz körön keresztül megfelezi a harci pap mozgási sebességét. A tíz kör leteltével minden kedvezményezett elveszít 20 életerő pontot.


Fordította: Steve_Sum (MegaTHX!)

Fordította / írta: Kwish
2006.11.18.


Frissebb kapcsolódó cikkek:

2007.09.04. - Invisible Blade (Láthatatlan Penge) MotB
2007.09.09. - Arcane Scholar of Candlekeep (Candlekeepi Arkane Tudós) MotB
2007.09.16. - Sacred Fist (Szent Ököl) MotB
2007.09.27. - Stormlord (Viharlord) MotB
2007.09.28. - Red Wizard (Vörös varázsló) MotB

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2006.11.17. - Shadow Thief of Amn (Amn Árnytolvaja)
2006.11.17. - Dwarfen Defender (Törpe védelmező)
2006.11.17. - Eldritch Knight (Rejtelmes lovag)
2006.11.17. - Duelist (Párbajozó)
2006.11.17. - Frenzied Berserker (Őrjöngő Berserker)


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása