Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci
Hivatalos FAQ
Rhomal FAQ

Világ
Lények
Helyszínek

Karakter
Jellem
Fajok
Alaposztályok
Presztízs
Skillek
Backgrounds

Játékmenet
Craftolás

3,5E D&D
Osztályok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék
CommUpdate
DevDiary

Galéria
Screenshots
Concepts
Modellek
Egyebek
Letöltések

Red Dragon Disciple (Vörös Sárkány Tanonc)

Köztudott, hogy néhány sárkány képes emberi formát ölteni és akár emberi szeretőjük is lehet. Néha gyermek is születik ebből az egyesülésből és ezen gyermekek gyermekei közül minden ezredik generáció ereiben csörgedezik némi sárkányvér. Rendszerint ebből sem származik sok eredmény, habár az erős mágusok esetenként feltételezett sárkányi örökségükből eredeztetik hatalmas erejüket...

Időnként azonban, a sárkányvér csábítása ellenállhatatlan. Ezek a karakterek sárkány tanoncokká, akik mágikus erejüket katalizátorként használják, hogy begyújtsák sárkányvérüket, és kiteljesítsék lehetőségeiket. E presztízs osztály tagjai az ereikben csörgedező vörös sárkány vérének erejéből merítik energiájukat. Habár a vörös sárkányok a legkegyetlenebb és leggonoszabb lények közé tartoznak Faerünön, a vörös sárkány tanoncok bármilyen jelleműek lehetnek.

KÖVETELMÉNYEK, FELTÉTELEK
Szakértelmek Műveltség (Lore) 8 szint
Karakterosztály Bárd vagy Mágus (sorcerer)

OSZTÁLY-JELLEMZŐK
Életpont d12
BABKözepes
Magas mentők Állóképesség, Akaraterő
Fegyver jártasság Nincs
Páncél használat Nincs
Skill pontok 2 + INT módosító

Osztály skillek Összpontosítás (Concentration), Alkímia (Craft Alchemy), Páncélkészítés (Craft Armor), Csapdakészítés (Craft Trap), Fegyverkészítés (Craft Weapon), Diplomácia (Diplomacy), Hallgatózás (Listen), Műveltség (Lore), Hárítás (Parry), Keresés (Search), Mágiaismeret (Spellcraft), és Észlelés (Spot).
Term. Vért Fejl.
Nat. Armor Incr.
Az első szinten a vörös sárkány tanonc bőre megkeményedik és pikkelyeket kezd növeszteni, ami +1 természetes páncélzat módosítót ad az AC-hez. Ez a módosító +2-re növekszik a negyedik, +3-ra a hetedik, és +4-re a tizedik szinten.
Sárkány Tul. Pontok
Draconic Ability Sc.
Ahogy a vörös sárkány tanonc utat enged sárkányi vére erősödésének, képesség pontjai hihetetlen mértékben megnőnek. A második szinten kap +2 STR módosítót, s a negyedik szinten ez a módosító +4-re nő. A hetedik szinten a karakter kap +2 CON, majd a nyolcadik szinten +2 INT módosítót. Végezetül a tizedik szinten újabb +4 STR módosítót nyer (így ez már összesen +8 STR).
Lehelet Fegyver
Breath Weapon
A harmadik szinten a vörös sárkány tanonc megkapja azt a képességét, hogy egy tűzkúpot leheljen, ami 2d10 pontnyi sebzést okoz mindenkinek a területen. Ez a sebzés +4d10-re növekszik a hetedik, és +6d10-re a tizedik szinten. A célpontok Reflex mentődobást tehetnek (DC 10 + 1/2 a vörös sárkány tanonc kaszt szintje + a karakter CHA módosítója). Ezt a képességet naponta egyszer használhatja.
Vakérzék
Blindsense
Az ötödik szinttől kezdődően a vörös sárkány tanonc nem kap levonást, ha sötétben harcol, továbbá minden 30 láb körzetben tartózkodó láthatatlan lény láthatóvá válik a vörös sárkány tanonc számára.
Fél-Sárkány
Half-Dragon
A tizedik szinten a vörös sárkány tanonc átalakulása kiteljesedik. Fél-sárkánnyá válik és megkapja az éjjellátás képességét épp úgy, mint az immunitást az altatásra, bénításra és a tűzre.


Fordította: Steve_Sum (MegaTHX!)

Fordította / írta: Kwish
2006.11.18.


Frissebb kapcsolódó cikkek:

2007.09.04. - Invisible Blade (Láthatatlan Penge) MotB
2007.09.09. - Arcane Scholar of Candlekeep (Candlekeepi Arkane Tudós) MotB
2007.09.16. - Sacred Fist (Szent Ököl) MotB
2007.09.27. - Stormlord (Viharlord) MotB
2007.09.28. - Red Wizard (Vörös varázsló) MotB

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2006.11.17. - Shadow Thief of Amn (Amn Árnytolvaja)
2006.11.17. - Dwarfen Defender (Törpe védelmező)
2006.11.17. - Eldritch Knight (Rejtelmes lovag)
2006.11.17. - Duelist (Párbajozó)
2006.11.17. - Frenzied Berserker (Őrjöngő Berserker)


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása