Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci
Hivatalos FAQ
Rhomal FAQ

Világ
Lények
Helyszínek

Karakter
Jellem
Fajok
Alaposztályok
Presztízs
Skillek
Backgrounds

Játékmenet
Craftolás

3,5E D&D
Osztályok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék
CommUpdate
DevDiary

Galéria
Screenshots
Concepts
Modellek
Egyebek
Letöltések

Frenzied Berserker (Őrjöngő Berserker)

Az őrjöngő berserker lelkében együtt tombol az égiháború rendszertelen őrülete és a szlaadok kiszámíthatatlansága. Más karakterektől eltérően, ő nem azért küzd, hogy valamiféle hősies célt elérjen, vagy legyőzzön valami visszataszító gonosztevőt. Ezek csak csip-csup ürügyet biztosítanak - a harc izgalma vonzza e harcosokat...

Az őrjöngő berserkernek a csata őrülete olyan, mint a függőséget okozó kábítószer - folyton újabb összecsapást keres, hogy csillapítsa a harc után érzett vágyát. Hagyományos harcimádatuk miatt a barbárok azok, akik a leggyakrabban magukévá teszik ezt a presztízs osztályt. Mágiahasználó karakterek szinte soha nem válnak őrjöngő berserkerekké.

KÖVETELMÉNYEK, FELTÉTELEK
Jellem Bármilyen nem törvényes
BAB +6
Képességek Kaszabolás (Cleave), Hatalmas kaszabolás (Great Cleave), Erőtámadás (Power Attack)

OSZTÁLY-JELLEMZŐK
Életpont d12
BAB Magas
Magas mentők Állóképesség
Fegyver jártasság Nincs
Páncél használat Nincs
Skill pontok 2 + INT módosító
Osztály skillek Megfélemlítés (Intimidate), Hárítás (Parry)

Edzettség
Toughness
Az első szinten az őrjöngő berserker megkapja bonusz képességként az Edzettséget.
Őrület
Frenzy
Az első szintű berserker megkapja az őrület képességét. Az őrület +6 módosítót ad az Erejéhez (nem Állóképesség módosító), -4 levonás jár az AC-hez és az őrjöngő berserker egy extra támadást is kap a legmagasabb BAB értékkel (ez nem adódik össze a Gyorsítás vagy más hatásokból adódó további támadásokkal). Az őrület minden köre után az őrjöngő berserker 12 pontnyi sebzést szenved el. A hatás (3 + Állóképesség módosító) körig tart, majd utána a kimerültségtől az őrjöngő berserker öt körön keresztül -2 STR, -2 DEX és -10% mozgási sebesség levonást kap. Kezdetben ezt a képességet naponta egyszer használhatja, de a harmadik szint elérésekor, illetve ezt követően minden páratlan szint átlépésekor a napi használati lehetőség egyel nő. Az Őrületből és a Barbárok Őrjöngéséből származó módosítók nem adódnak össze, a levonások azonban igen. Ha mindkét képességet használja a karakter, csupán a legmagasabb módosító fog érvényesülni, viszont de minden levonás (büntetés) kifejti hatását.
Páratlan Kasz.
Supreme Cleave
A második szint elérését követően, ha az őrjöngő berserker közelharcban végez egy ellenfelével, akkor két kaszaboló támadást kap egy közelben lévő ellenfél ellen a szokásos egy helyett.

Halhatatlan Őrület
Deathless Frenzy
A negyedik szinttől kezdődően, ha az őrjöngő berserkert a csatamámor, őrjöngés során olyan hatások érik, mintha egy 4. szintű Oltalom a Halál Ellen papi varázslatot bocsátottak volna rá. Az őrjöngő berserker immunis mindenféle halál varázslatra, varázslatszerű képességre és halálhatásra.
Fokozott Erőtám.
Enhanced PowA
Az ötödik szinten az őrjöngő berserker +5 sebzésmódosítót kap, mikor az Erőtámadás képességet használja. A Fejlesztett Erőtámadás képességgel az őrjöngő berserker +10 sebzésmódosítót kap. Kétkezes fegyver használata során ez az érték +10 sebzés bonuszaz alap Erőtámadás képesség használatakor, illetve +20 a sebzés módosító a Fejlesztett Erőtámadás igénybevételénél.
Lelkesítő Őrület
Inspire Frenzy
A hatodik szinttől kezdve az őrjöngő berserker minden szövetségesét képes fellelkesíteni Őrületével. Ez a képesség nincs hatással az őrjöngő berserkerre, csupán a berserker szövetségeseire. A lelkesítő őrület ad +6 STR bonuszt (nem Állóképesség módosító), -4 büntit az AC-hez, s a szövetségesek egy extra támadást kapnak a legmagasabb BAB értékkel (ez nem adódik össze a Gyorsítás vagy más hatásokból adódó további támadásokkal). Az őrület minden köre után a szövetségesek 12 pontnyi sebzést szenvednek A hatás két körön keresztül tart, majd ezt követően a szövetségesek két körön keresztül kimerültek, s elszenvednek -2 STR, -2 DEX, valamint -10% mozgási sebesség levonást kap. A hatodik szinte elérésekor ezt a képességet a berserker naponta még csak egyszer használhatja, de a nyolcadik szinten már naponta kétszer, míg a tizedik szinten naponta háromszor. A Lelkesítő Őrületből és a Barbárok Őrjöngéséből származó módosítók nem adódnak össze, a levonások azonban igen. Ha mindkét képességet használja a karakter, csupán a legmagasabb módosító fog érvényesülni, viszont de minden levonás (büntetés) kifejti hatását.
Hatalmas Őrület
Greater Frenzy
A hetedik szint elérését követően az őrjöngő berserker +10 STR módosítót nyer a csatamámor során a korábbi 6 helyett.
Páratlan Erőtám.
Supreme PowA
A tizedik szinten az őrjöngő berserker +6 sebzésmódosítót kap, mikor az Erőtámadás képességet használja (és +12 sebzés módosítót a Fejlesztett Erőtámadás képesség használatánál). Kétkezes fegyver használatakor a vonatkozó értékek: +12 sebzés bonusz (PowA), illetve +24 sebzés bonusz (Imp. PowA).


Fordította: Steve_Sum (MegaTHX!)

Fordította / írta: Kwish
2006.11.17.


Frissebb kapcsolódó cikkek:

2006.11.18. - Red Dragon Disciple (Vörös Sárkány Tanonc)
2006.11.18. - War Priest (Harci Pap)
2006.11.18. - Neverwinter Nine (Neverwinteri Kilencek)
2007.09.04. - Invisible Blade (Láthatatlan Penge) MotB
2007.09.09. - Arcane Scholar of Candlekeep (Candlekeepi Arkane Tudós) MotB

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2006.11.14. - Harper Agent (Hárfás ügynök)
2006.11.14. - Divine Champion (Isteni bajnok)
2006.11.14. - Weapon Master (Fegyvermester)
2006.11.14. - Pale Master (Boszorkánymester / Nekromágus)
2006.11.12. - Assassin (Orgyilkos)


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása