Főoldal
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Általános
Jellemzők
Rendszerspeci
Hivatalos FAQ
Rhomal FAQ

Világ
Lények
Helyszínek

Karakter
Jellem
Fajok
Alaposztályok
Presztízs
Skillek
Backgrounds

Játékmenet
Craftolás

3,5E D&D
Osztályok

Háttérinfók
Értékelések
Előzetesek
Interjuhék
CommUpdate
DevDiary

Galéria
Screenshots
Concepts
Modellek
Egyebek
Letöltések

Shadowdancer (Árnytáncos)

A fény és az árnyék határán egyensúlyozva, az árnytáncosok a megtévesztés fortélyos művészei. Rejtelmesek és ismeretlenek, sosem lehet bennük teljesen megbízni, de mindig csodálatot ébresztenek azokban akikkel találkoznak...

A kalandorokból, bárdokból és szerzetesekből tökéletes árnytáncos válhat. A harcosok, barbárok, vándorok és lovagok szintén úgy találhatják, hogy az árnytáncos képességek segítségükre lehetnek abban, hogy váratlanul és hatékonyan csapjanak le ellenségeikre. A varázslók, mágusok, papok és druidák a presztízs osztály nyújtotta védelmi lehetőségeket használhatják ki, melynek segítségével biztonságos rejtekből varázsolhatnak, majd gyorsan eltűnhetnek. Az árnyakkal és trükkökkel való kapcsolatuk ellenére, az árnytáncosok épp oly gyakran jó jelleműek, mint amilyen gyakran gonoszak.


KÖVETELMÉNYEK, FELTÉTELEK
Szakértelem Lopakodás 8 szint, Rejtőzködés 10 szint, Elkerülés 5 szint.
Képességek Kitérés (Dodge), Mozgékonyság (Mobility)

OSZTÁLY-JELLEMZŐK
Életpont d8
BAB Közepes
Magas mentők Reflex
Fegyver jártasság Egyszerű fegyverek
Páncél használat Könnyű vértek
Skill pontok 6 + INT módosító
Osztály skillek Blöffölés (Bluff), Csapdakészítés (Craft Trap), Diplomácia (Diplomacy), Rejtőzködés (Hide), Hallgatózás (Listen), Lopakodás (Move Silently), Hárítás (Parry), Keresés (Search), Bűvészkedés (Sleight of Hand), Észlelés (Spot), és Elkerülés (Tumble).
Köddéválás
Hide in Plain Sight
Az első szinttől kezdődően az árnytáncos akkor is megkísérelhet lopakodás módra váltani, miközben figyelik. Ha a próbálkozása sikertelen, az árnytáncos 15 másodperc múlva ismét próbálkozhat.
Éjjellátás
Darkvision
A második szinten az árnytáncos megkapja a törpék faji képességét az éjjellátást.
Elugrás
Evasion
A második szinttől kezdődően, ha egy árnytáncos sikeres Reflex mentődobást tesz bármely olyan hatás ellen, amely sikeres mentő esetén engedélyezi a sebzés felezést (mint pl. a tűzlabda varázslat), akkor az árnytáncos nem sebződik.

Ösztönös Kitérés
Uncanny Dodge
A második szinttől kezdődően az árnytáncos mindig megkapja az AC-hez a DEX módosítót, még akkor is, ha készületlenül érik.
Árnyidézés
Summon Shadow
A harmadik szinttől kezdődően az árnytáncos naponta egyszer képes varázslatszerű képességként használni az Árnyidézést.
Árnyszerű Bódulat
Shadow Daze
Napi egy alkalommal az árnytáncos képes csalóka bódulatot bocsátani egy célpontra. Ez a kábító hatás 5 körön keresztül tart.
Védődobás
Defensive Roll
Az ötödik szinttől kezdődően, ha egy árnytáncos egy támadás során olyan sebesülést szenved el, amely életerejét 1 pont alá csökkentené, Reflex mentődobást tehet, hogy ez a sebzés feleződjön. Ennek a képességnek a használata automatikus, de csupán napi egy alkalommal működik.
Fejl. Öszt. Kitérés
Improved UD
Az ötödik szinttől kezdődően az árnytáncos ellen nem lehet orvtámadást végrehajtani, kivéve egy olyan karakterrel, amelynek összes szintje - amely garantálja az orvtámadást - legalább 4 szinttel magasabb az árnytáncos szintjénél.
Sikamlós Elme
Slippery Mind
A hetedik szinttől kezdődően az árnytáncos olyan ravasszá és csalhatatlanná válik, hogy az elméjét nagyon nehéz bármire is rákényszeríteni. Bármikor, ha az árnytáncos elrontja egy bűbáj varázslat vagy hatás elleni mentődobását, azonnal újra dobhatja még egyszer, és a kettő közül a jobbik eredményt tartja meg.
Fejlesztett Elugrás
Improved Evasion
A tizedik szinten javul az árnytáncos elugrás képessége. Mostantól csupán fél sebzést szerez, még akkor is, ha sikertelen a Reflex mentődobása.


Fordította: Steve_Sum (MegaTHX!)

Fordította / írta: Kwish
2006.11.12.


Frissebb kapcsolódó cikkek:

2006.11.14. - Harper Agent (Hárfás ügynök)
2006.11.14. - Divine Champion (Isteni bajnok)
2006.11.14. - Weapon Master (Fegyvermester)
2006.11.14. - Pale Master (Boszorkánymester / Nekromágus)
2006.11.17. - Shadow Thief of Amn (Amn Árnytolvaja)

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2006.11.11. - Arcane Trickster (Misztikus szemfényvesztő)
2006.08.30. - Arcane Archer (Misztikus íjász)


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása