Főmenü
Frissítések
Hírek
Cikkek
Társoldal hírek
Végigjátszások

Aloldalak
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Társoldalak
WoW Hungary
Morrowind HQ
SW: Galaxies
Baldur.hu
Fallout HU
Dungeon Siege 2
Oblivion HQ

Egyebek
Linkek
Impresszum

2006.04.27. - Kwish

The Witcher - Háttér videó WW3#7D


A Witcher's Week utolsó napjának méltó anyaga, egy kisebb videó, mely egy kis háttérinformációt ad a játék korszakával, történelmi idejével kapcsolatban. Roppant hangulatos. LowRes / HiRes (9,48 MB / 1,48 MB; 3:43).


Megpróbáltam lefordítani a kísérő szöveget is (bár nem mindenhol jártam sikerrel, javítási észrevételeket szívesen fogadok! Az utolsó mondat különösen érthetetlen volt :-/).

Öt év telt el, mióta a Nilfgard Birodalom lerohanta az Északi Királyságokat. Egyik a másik után bukott el, elsöpörte őket a Birodalom katonai ereje. Úgy tűnt e haderőnek nincs vetélytársa.
Mégis, az elkerülhetetlen vég árnyékában a különálló, megosztott Királyságok összefogtak, s egyetlen zászló alatt egyesítették erejüket. A Brenna-i csata során az egyesült erők fényes győzelmet arattak.
Az ár azonban szörnyű volt. Felperzselt földek, leégett házak, menekültek... a járványok és az éhínség mindennapivá váltak. Az uralkodók begyűjtötték a maradék zsákmányt, s nem törődtek a hétköznapi emberek szerencsétlenségével.
A háborús hősök fosztogattak a túlélés reményében, vagy nyomorultul elpusztultak. A béke tovatűnt, s eljött az erőszak és pusztulás ideje. A kiábrándult emberek célpontot kerestek elkeseredettségüknek.
A harag első áldozatai az elfek voltak. Sokan közülük Nilfgard mellé álltak a háborúban. Az elf túlélők bandái az erdőkben kerestek menedéket, s onnan terrorizálták az embereket. Az ilyesféle előítéletek egyre jobban terjedtek, s lassan minden egyéb faj (a törpék, a gnómok, a halfingok) is áldozataivá váltak.
A növekvő nyugtalanságban egyre többet lehetett hallani a közelgő végítélet napjára vonatkozó próféciákról. De még nem veszett el minden.
Azok között, akik támogatták az uralkodókat, s elősegítették a béke helyreállítását ott volt a Lángoló Rózsa Rendje. Reményt adtak a reménytvesztetteknek.
De még ők sem voltak elegen ahhoz, hogy szembeszálljanak mindennel, ami a háború után maradt. Szörnyek, rémek és bestiák léptek elő az árnyékok közül. S emiatt elkerülhetetlenül szükség lett a witcherek képességeire. A professzionális szörnyvadászokra.
Ugyanakkor azok, akik ismerték az árulást, már csak kevesen maradtak.




Frissebb kapcsolódó cikkek:

2006.04.28. - The Witcher - FiringSquad interjuhé minimalizálás
2006.05.05. - The Witcher - Zeneanyag, képek, modellek
2006.05.08. - The Witcher - Next-Gen.biz interjú szemezgetés
2006.05.10. - The Witcher - Új E3 képek
2006.05.12. - The Witcher - IGN E3 impressziók

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2006.04.26. - The Witcher - Helyszínek WW3#7D
2006.04.26. - The Witcher - Gyóntatószék
2006.04.25. - The Witcher - NW Vault interjuhé, háttérkép, blog... WW3#6D
2006.04.23. - The Witcher - Fejlesztői karakterlapok WW3#5D
2006.04.23. - The Witcher - Making of Video: Combat WW3#3D


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása