Főmenü
Frissítések
Hírek
Cikkek
Társoldal hírek
Végigjátszások

Aloldalak
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Társoldalak
WoW Hungary
Morrowind HQ
SW: Galaxies
Baldur.hu
Fallout HU
Dungeon Siege 2
Oblivion HQ

Egyebek
Linkek
Impresszum

2006.01.31. - Kwish

Obsidian - Konzolra tesznek...


Az RPGCodex fórumán egész szép kis topic nőtt ki az Obsidian legújabb projektjeire vonatkozó hírekből. Olyannyira, hogy még Feargus "Obsidian" Urquhart is tiszteletét tette ott, és az alábbiakat fűzte a dologhoz... (SEMMI JÓT!)


...ahogy én tudom, úgy ti is tudjátok, hogy amíg egy projekt nincs bejelentve, addig nem beszélhetünk arról, hogy dolgozunk-e rajta vagy sem anélkül, hogy ne tüzelnénk fel a hangulatot.
Most csak annyit mondhatok, hogy dolgozunk az NWN2-n és egy másik bejelentett címen, és néhány héten belül aláírunk egy másik projektet is. Végre kezdünk eljutni oda, hogy befejezzük a saját technológiánkat, s így sokkal nagyobb szabadságunk lesz majd a játékok létrehozásánál. Őszintén szólva nem vagyok biztos abban, hogy mennyire hardcore RPGt készíthetünk a közeljövőben (az NWN2-n kívül). Biztos vagyok benne, hogy nagy pöcsnek tűnök, mikor az kerül szóba, hogy milyen játékot is fejlesztünk, de szeretnék még az iparágban maradni. Rövid távon az a célom, hogy az Obsidian-ban három csapat legyen, melyből kettő konzol játékra koncentrál, míg egy a PC-vel foglalkozik.
Bárcsak ne lennének olyan elkeserítőek a PCs cuccok eladási adatai. De azt kell mondjam, hogy szupermódon elkeserítőek. Remélem, hogy a Vista, és amit a MicroSoft a "My Games" koncepció mögé tesz, segítenek majd a dolgon.

Forrás: RPGCodex - IGN claims Obsidian is working on KOTOR 3



Hát bakker, elég elkeserítő, mikor - mondhatni azt - a műfaj öregjei (BioWare, Obsidian) szépen elfordulnak a PCtől és helyette átnyergelnek a konzolra. Hacsak az európai - többnyire garázs - fejlesztők nem ragaszkodnak a dologhoz, nem nagyon kell foglalkozni ezzel a stílussal. És nem tudom, pl. erre emlékszik-e valaki...



Frissebb kapcsolódó cikkek:

2006.03.23. - Obsidian - Megállapodás a SEGA-val...

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2005.03.22. - Obsidian - Harmadik project...


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása