Főmenü
Frissítések
Hírek
Cikkek
Társoldal hírek
Végigjátszások

Aloldalak
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Társoldalak
WoW Hungary
Morrowind HQ
SW: Galaxies
Baldur.hu
Fallout HU
Dungeon Siege 2
Oblivion HQ

Egyebek
Linkek
Impresszum

2006.01.30. - Kwish

Mass Effect - Hogy el ne felejtsük...


A Sci Fi Wire oldal lehozott valami előzetes-félét a játékról, azért csak féle, mert lényegében Casey Hudson projekt igazgatóval beszélgettek, szóval inkább interjuhé a dolog. Nagyon új dolog nincs benne, de legalább emlékeztetőnek jó... és persze így vizuális megjelenítés, úgy a grafika... de hol az RPG?


Casey Hudson elmesélte a SCI Fi Wire-nek, hogy csapata az Xbox 360 játék fejlesztésében lehetőséget lát arra, hogy olyan történetet meséljen el, mely sokkal magával ragadóbb, érdekesebb, és érzelmileg meghatározóbb, mint eddig. "Az Xbox 360 fejlesztésben az az egyik érdekes dolog, hogy lehetőségünk van a magasabb grafikai és hang minőséget megcélozni. Például a HD videó felbontást. A Mass Effect-el azt tervezzük, hogy igazi jutalom játékot adunk a HD rendszerekhez, ahol a vizuális és audió teljesítmény a részletezettség és a realizmus hihetetlen szintjét képes elérni. Látni fogjátok, ahogy a karakter szemöldöke megrándul, ha gyanakodva néz valakire, és még a legapróbb részletek is - az olyanok például, mint a kopott festék a páncélzaton, vagy akár a bőröd pórusai - tisztán láthatóak lesznek a képen. Ez azt jelenti, hogy olyan eszközökkel tudjuk a játékosokat bevonni a történetbe, mely korábban csak az igazi akció-filmek rendezőinek állt rendelkezésére."

A Mass Effect az első része egy az Xbox 360-ra készülő sci-fi akció-RPG trilógiának. "A SW: KotOR befejezését követően a csapatot rendkívül izgatta, hogy a megközelítésünket tovább vigyük a konzol RPGk világában néhány igazán érdekes innováció segítségével. Fel akartuk vállalni azt a kihívást is, hogy egy teljesen új szellemi terméket hozzunk létre: egy science-fiction univerzumot, amelyet napjaink közönségének terveztek, s melyet oly módon strukturálunk, hogy lehetővé tegye számunkra a lehető legnagyobb és legizgalmasabb történetek elmesélését."

A Mass Effect csapat olyan filmeket nézett meg, mint az Alien, a Terminátor, a Szárnyas Fejvadász és a Star Trek: Khan haragja, hogy ihletet szerezzen a játék elkészítéséhez. "A Mass Effect-ben nagyon sok olyan dologgal élünk, ami ezeket a filmeket nagyszerűvé tette. Egy olyan történettel kezdünk, ami egy igen erős koncepcióra épül, s ezt intelligens párbeszédekkel és a főkarakter érzelmi alapon meghozott döntéseivel meséljük el. A számítógépes trükközés helyett a hanghatásokat inkább valódi felvételek alapján készítjük el, és igen nagy hangsúlyt helyezünk a fotografikus hatásra, hogy olyan élményt biztosítsunk, amit csak a nagy filmek tudtak. A játék egészét egy jóval filmszerűbb élményen keresztül szeretnénk bemutatni, melyet még eddig soha sem tudtunk elérni. A játékos számára a karakter megvilágítása, a kamera mozgása, valamint a moziszerű megjelenítés és a játékmenet integrációja egy példa nélkül álló realizmussal ábrázolt jövőbeni világ irányításának lehetőségét adja."

Hudson elmondta, hogy a Mass Effect közel 200 év múlva, a jövőben játszódik, mikoris az emberek megkezdték csatlakozásukat a civilizációk galaktikus közösségéhez. "Az elit SPECTRE csapat tagja vagy... miközben elit csapatod az ellenséges világokon vezeted keresztül, felfedsz egy fenyegetést, amely minden élőlényt a gigantikus, szuper-intelligens gépek elleni, galaxis méretű túlélő háborúba taszíthat. Tetteid elősegítik az emberi faj galaktikus szintre való felemelkedését, s végérvényesen meghatározzák a civilizációk túlélését és sorsát.”

Forrás: Sci Fi Wire - Mass Effect Highlights Quality

Frissebb kapcsolódó cikkek:

2006.03.24. - Mass Effect - GDC infomorzsák
2006.04.22. - Mass Effect - CGO interjuhé #1
2006.04.24. - Mass Effect - CGO interjuhé #2
2006.05.10. - Mass Effect - Képecskék
2006.05.12. - Mass Effect - E3 benyomások

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2005.12.17. - Mass Effect - Néhány új kép
2005.12.09. - Mass Effect - Ki tudja milyen előzetes...
2005.11.14. - Mass Effect - Xbox Evolve interjuhé
2005.11.12. - Mass Effect - Gamebanshee interjuhé
2005.10.10. - Mass Effect - Még egy löket (TeamXbox)


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása