Főmenü
Frissítések
Hírek
Cikkek
Társoldal hírek
Végigjátszások

Aloldalak
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Társoldalak
WoW Hungary
Morrowind HQ
SW: Galaxies
Baldur.hu
Fallout HU
Dungeon Siege 2
Oblivion HQ

Egyebek
Linkek
Impresszum

2005.11.17. - Kwish

Mage Knight: Apocalypse - 1UP mini-előzetes


A 1UP lehozott egy röpke áttekintést a Mage Knight: Apocalypse című játékról. Általános (nagyon általános) ismertetőnek jó, a reggeli kávé mellé.


A WoW sikerén felbuzdult Blizzard, úgy tűnik, nem igazán siet a már régóta emlegetett Diablo III kiadásával. Szerencsére az akció-RPGk rajongóinak itt lesz a Namco Mage Knight: Apocalypse című játéka. S bár a játék nevét a táblás megfelelőjéről kapta, bővelkedik a Diablo-jellegű akciókban, amitől aztán bárminek lehet nevezni, csak épp unalmasnak nem.

A Mage Knight univerzum egyesíti az egzotikus mágiát a steampunk technológiával, ami azonnal nyilvánvalóvá válik, mikor kiválasztod főhősödet az öt egyedi karakter közül. Ott lesz a tipikus hegyes fülű elf gyógyító, az Amazon harcos bige, a bikinibe öltözött élőhalott szupermodell, meg a kapcsolókért-megörülő, piromániás törpe (aki odáig van a tűzfegyverekért, és a robbanó eszközökért), és végül a draconum karakter, aki valami hüllőszerű sámán, és az elemi mágiákat hasznos kis transzformációs képességével ötvözi.

Minden egyes karakter különböző területeken jártas, például az élőhalott nightblade a nekromanciában, a közelharcban és a vámpirizmusban gyakorlott. Különböző készség fejlődési ágak (skill-tree) nyílnak meg attól függően, hogy milyen területek iránt érdeklődsz leginkább (vagy kevésbé), s ennek megfelelően a nightblade karaktered lehet akár egy lopakodó, rejtőzködő élet-szívó cserkész, vagy akár egy profi kardforgató harcos. A karaktered megjelenése fokozatosan változik majd a játék stílusod függvényében, és a 25 órás single player történet végére nem lesz két törpe, aki ugyanúgy nézne ki.

És ha készen állsz, hogy az említett törpét bedobd a multiba, akkor további előnyeit élvezheted a különféle csapattagok képességei kombinálásának. Az általános kis kombók indítják be a dolgokat, és két, vagy három karakter együttes használata nagyon sok speciális manőverre ad lehetőséget, mint pl. az ágyúgolyó támadásra, vagy, ahogy mi hívjuk, a "törpe dobálásra". A kooperatív játékmód legalább öt játékost támogat (hmm, én a korábbi anyagokból legfeljebb ötre emlékszem), s bár még semmi sincs kőbe vésve, a fejlesztő InterServ International utalt a kompetitív játékmenetre is.

Szerző: Ryan Scott
Forrás: 1UP - Previews: Mage Knight Apocalypse




Frissebb kapcsolódó cikkek:

2005.11.24. - Mage Knight: Apocalypse - Worthplaying előzetes
2005.12.10. - Mage Knight: Apocalypse - Sarus, Draconum varázsló
2006.01.20. - Mage Knight: Apocalypse - Janos Freeborn, a törpe harcos
2006.01.28. - Mage Knight: Apocalypse - Fejlesztői napló #1
2006.02.05. - Mage Knight: Apocalypse - Kithana of Uhlrik, nightblade

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2005.11.13. - Mage Knight: Apocalypse - GameZone interjuhé
2005.11.08. - Mage Knight: Apocalypse - Gamebanshee interjuhé (05.11.05)


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása