Főmenü
Frissítések
Hírek
Cikkek
Társoldal hírek
Végigjátszások

Aloldalak
Bard's tale
Dragon Age
Gothic 3
KotOR
KotOR 2
Kult
Lionheart
NWN 2
The Fall
The Roots
The Witcher
Titan Quest
ToEE
Társoldalak
WoW Hungary
Morrowind HQ
SW: Galaxies
Baldur.hu
Fallout HU
Dungeon Siege 2
Oblivion HQ

Egyebek
Linkek
Impresszum

2005.08.05. - Kwish

Fable: TLC - GameZone interjuhé szemezgetés


A GameZone kifaggatta a Fable vezető fejlesztőjét (Dene Carter) arról, milyen meló is volt a játékot áttenni a windows platformra. A kérdések tömkelege olyan témákat érint, amit unalomig ismételtek az unalomig közölt unalmassá váló előzetesekben, úgyhogy tartózkodom a fordítástól, csak olyan kérdésekkel találkozhattok itt, ami (nekem legalábbis) új infót hordoz.


Gamezone: Lesznek új készségek a játékban, illetve módosult bármilyen módon is a skill rendszer? Mi a helyzet az új szörnyekkel? Hány új darab van és mi a kedvencetek?
Dene Carter: Megpróbáltuk a játékos annyira Fablesnek hagyni, amennyire csak lehetséges, így a skill rendszert úgy hagytuk, ahogy volt, csak néhány extra dolgot tettünk be az új hallgatóság kedvéért. Remélhetőleg a játékosok kedves fickók lesznek, s nem kezdik majd a Divine Fury varázst használni a gyanútlan falusiak ellen. De hát senki sem tenne ilyet, ugye? (A szörnyes részt hagyom, mert csak a jégtrollt, meg a Summoner-t említik megint.)

(...)

Gamezone: Véleményed szerint milyennek kellene lennie az RPGnek, merre tart a stílus, és hogyan illeszkedik a Fable az összképbe?
Dene Carter: Számomra az RPGk gyakran túl hosszúak, túlságosan „seggfejesek”, és túlságosan magukkal foglalkoznak ahhoz, hogy szórakoztatóak legyenek. A pénzedért kapott megfelelő ellenérték nem azt jelenti, hogy ”Gyerünk, tegyünk minden lépést az utad során olyan unalmassá, fájdalmassá és fárasztóvá, hogy 200 órába teljen, mire befejezed, és ennek a 90% véletlenszerű játék legyen!”. Nem is azt jelenti, hogy ”Gyerünk, készítsünk egy akkora területet, mint az USA, és sétáltassuk a játékost államról államra!”. Még egyszer hangsúlyozom, hogy ennek semmi köze sincs a szórakoztató faktorhoz. Meg aztán, ha el akarok olvasni 2000 oldalnál hosszabb szöveget, akkor feltehetőleg előveszek egy könyvet, és félreteszem a joystick-ot.
Szeretem azt hinni, hogy az idő előrehaladtával az RPG visszatérnek a gyökereikhez, ahhoz, ami olyan lenyűgözővé tette ezt a koncepciót, mikor a D&D eredetileg megjelent: a képességhez, hogy magad formáld a karaktered; hogy megtapasztalj egy életteli világot; és hogy érezd, tetteidnek következményei vannak.
Célunk az volt, hogy a Fable-vel letegyünk néhány követ az ide vezető úthoz.

Hát, akkor ennyit az interjuhé új információ tartalmáról, köszönjük a figyelmet, aki a (már unalomig ismert egyéb) részletekre is kíváncsi, nézze meg az angol verziót.

Forrás: GameZone (2005.08.03.)




Frissebb kapcsolódó cikkek:

2005.08.22. - Fable: TLC - Arany!
2005.08.22. - Fable: TLC - Fejlesztői napló 5
2005.08.23. - Fable: TLC - 2005 GC / Gamespy előzetes
2005.08.24. - Fable: TLC - Interjuhé a Gamespoton
2005.08.27. - Fable: TLC - Fejlesztői napló 6

Korábbi kapcsolódó cikkek:

2005.07.31. - Fable: TLC - Gamespy előzetes
2005.07.29. - Fable: TLC - Gamecloud interjuhé Dene Carter-rel
2005.07.26. - Fable: TLC - Fejlesztői napló 4
2005.07.19. - Fable: TLC - Gamespot interjuhé
2005.07.18. - Fable: TLC - 3DAvenue előzetes


Az összes kapcsolódó cikk felsorolása